Šta je IELTS?
Međunarodni sistem testiranja engleskog jezika (IELTS) je dizajniran da vam pomogne da radite, studirate ili migrirate u zemlju u kojoj je engleski maternji jezik. Ovo uključuje zemlje kao što su Australija, Kanada, Novi Zeland, UK i SAD.
Vaša sposobnost da slušate, čitate, pišete i govorite na engleskom će se procjenjivati tokom testa. IELTS se ocjenjuje na skali od 1-9.
IELTS je u zajedničkom vlasništvu British Council-a; IDP IELTS; i Cambridge University Press & Assessment.
Zašto polagati IELTS?
Ako želite da radite, živite ili studirate u zemlji engleskog govornog područja, onda morate biti u mogućnosti da pokažete visok nivo znanja engleskog jezika.
Engleski je treći jezik po broju govora na svijetu, sa 379 miliona govornika širom svijeta.
Mogućnost komunikacije na maternjem jeziku zemlje u kojoj želite da radite ili studirate ima širok spektar prednosti. Takođe je od suštinskog značaja za mogućnosti zapošljavanja, kao i za integraciju u zajednicu.
IELTS je najpopularniji test za one koji žele da migriraju u Australiju, Kanadu, Novi Zeland i Veliku Britaniju. Globalno ga priznaje više od 11.000 poslodavaca, univerziteta, škola i imigracionih tijela, uključujući 3.400 institucija u SAD-u.
IELTS skala bodova
Rezultat benda
Nivo vještina
Opis
9
Stručni korisnik
Polaznik testa potpuno operativno vlada jezikom. Njihovo korištenje engleskog je prikladno, tačno i tečno, te pokazuje potpuno razumijevanje.
8
Vrlo dobar korisnik
Polaznik testa potpuno operativno vlada jezikom uz samo povremene nesistematske nepreciznosti i neprikladnu upotrebu. Oni mogu pogrešno shvatiti neke stvari u nepoznatim situacijama. Oni dobro nose složenu i detaljnu argumentaciju.
7
Dobar korisnik
Ispitanik operativno vlada jezikom, ali uz povremene nepreciznosti, neprikladnu upotrebu i nesporazume u nekim situacijama. Oni općenito dobro rukuju složenim jezikom i razumiju detaljno rezonovanje.
6
Kompetentan korisnik
Polaznik testa efikasno vlada jezikom uprkos nekim netačnostima, neprikladnoj upotrebi i nesporazumima. Mogu koristiti i razumjeti prilično složen jezik, posebno u poznatim situacijama.
5
Skroman korisnik
Polagač testa djelimično vlada jezikom i nosi se sa ukupnim značenjem u većini situacija, iako je vjerovatno da će napraviti mnogo grešaka. Oni bi trebali biti u stanju upravljati osnovnom komunikacijom u svom polju.
4
Ograničeni korisnik
Osnovna kompetencija ispitanika ograničena je na poznate situacije. Često pokazuju probleme u razumijevanju i izražavanju. Nisu u stanju da koriste složeni jezik.
3
Izuzetno ograničen
korisnik
Ispitivač prenosi i razumije samo opšte značenje u vrlo poznatim situacijama. Česti su kvarovi u komunikaciji.
2
Povremeno korisnik
Polaznik testa ima velikih poteškoća u razumijevanju govornog i pisanog engleskog jezika.
1
Ne-korisnik
Ispitanik nema sposobnost da koristi jezik osim nekoliko izolovanih riječi.
0
Nisam pokušao testirati
Ispitivač nije odgovarao na pitanja.
Koji IELTS rezultat mi je potreban?
Što veći rezultat možete postići na IELTS-u, to odražava bolje razumijevanje i sposobnost komunikacije na engleskom jeziku. Svako imigraciono tijelo, univerzitet, radno mjesto ili institucija imat će posebne zahtjeve za IELTS bodove. Rezultat koji vam je potreban zavisi od toga šta želite da radite u zemlji, tj. da radite ili studirate.
Uslovi za upis za organizacije koje prihvataju IELTS
Ukoliko planirate da polažete IELTS test u Crnoj Gori, preporučujemo Vam da pohađate pripremne kurseve koje nudi škola stranih jezika IH Podgorica.
IH Podgorica ima iskusan tim predavača koji su stručnjaci za engleski jezik i koji će Vam pružiti svu neophodnu podršku i materijale za pripremu za test. Na kursevima se radi na razvoju čitanja, pisanja, slušanja i govora na engleskom jeziku, kao i na razumijevanju konkretnih zahtjeva i zadatka koje test postavlja.

Pored toga,
IH Podgorica. Vam nudi mogućnost da besplatno isprobate neki od online IELTS testova, kako biste se upoznali sa testom i saznali na kojim oblastima treba da poradite.

Pripremni kursevi u IH Podgorica su dizajnirani tako da Vam pruže sve što je potrebno da ostvarite najbolje rezultate na IELTS testu. Stoga, ako želite da poboljšate svoje jezičke vještine i da postignete dobre rezultate na IELTS testu, preporučujemo Vam da se prijavite na jedan od pripremnih kurseva koje nudi IH Podgorica.

About us
EECentre have partnered with IDP Education, part owners and co-founders of IELTS. We are very proud to be able to offer IELTS tests with our partners IDP Education for Montenegro.
There were over 3.5 million IELTS tests taken last year, and it is the high-stakes English test for study, migration or work. IELTS is jointly owned by IDP: IELTS Australia, the British Council and Cambridge Assessment English.


Location
EECentre – Podgorica, Montenegro
IH Podgorica
Vaka Djurovica, Sjeverna Tribina ulaz 1 sprat 1, Podgorica, 81000, Montenegro

Email: contact@eecentre.me
Monday-Friday | 10:00-18:00