Candidate IELTS exam
Starting with 2023, IH Podgorica partnered with EECentre to become an official IDP IELTS test venue. It has been an affiliate member of International House World Organisation since 2008 and it is the first and only IH school in the country of Montenegro.Situated in the capital city of Montenegro, the school, with pleasant and modern facilities, is in a central location in a business district close to schools and universities. The school operates on a semester system and matriculates several hundred candidates every four months.
IH Podgorica offers courses in English (general, business, ESP and exam preparatory), German, French, Spanish and Montenegrin for foreigners. Courses are offered to candidates of various ages and learner levels from beginner to advanced.
Clients at the school are typically local individuals -- ranging in age from early teens through young adults and older business professionals. The school also organises group and individual lessons for companies, both in general and business English. English is the most popular language studied at the school, followed by German and Montenegrin for foreigners. The school employs around 6 qualified teachers, both foreign and local.
Međunarodna potvrda znanja engleskog jezika
Cambridge Centar IH Podgorica je već 15 godina lider među školama u Crnoj Gori koji kandidatima nudi mogućnost pripreme i polaganja IELTS testa putem računara u našem Centru.Nudimo čest broj termina testiranja tokom cijele godine i najbrže rezultate!Naši jednomjesečni intezivni pripremni kursevi osiguravaju da ćete biti spremni za test i da ćete moći dati sve od sebe da dobijete najbolji mogući rezultat!
Što je to IELTS?
IELTS je akronim za Međunarodni sistem testiranja engleskog jezika i test je znanja engleskog jezika koji se koristi za rad, studiranje i useljavanje u zemlje kao što su Australija, Kanada, Novi Zeland, UK i SAD.Mnogi strani univerziteti i institucije zahtijevaju IELTS certifikat.

IELTS nije pass-fail test, već test koji pokazuje razinu znanja engleskog jezika u četiri područja – čitanje, slušanje, pisanje i govor.Za svako područje vještina dodjeljuje se “ocjena” od 1-9, kao i ukupni prosjek za test.Rezultirajući raspon bodova pokazuje kompetenciju kandidata u svakom području, kao i u cjelini.Različite agencije zahtijevaju različite minimalne ocjene za stvari kao što su posao, studiranje ili imigracija.Budući da se kompetencija kandidata može mijenjati tijekom vremena, IELTS certifikat uopsteno vrijedi dvije godine.
Za koga je namijenjen IELTS?
IELTS je za pojedince kojima je potrebna brza procjena njihove kompetencije u engleskom jeziku za rad, studije ili imigraciju u inostranstvo.Prvo biste trebali provjeriti koji je minimalni rezultat potreban za vas i gdje god se prijavljujete za rad, studije ili migraciju.Većina agencija zahtijeva minimalnu ukupnu ocjenu od 5 ili više, a najmanje 7 nije neuobičajeno, posebno u akademske svrhe.Najbolje je da provjerite zahtjeve prije polaganja testa.

IELTS ispit pokriva znanje engleskog jezika od razine A1 do C1 Advanced, ali za minimalnu ocjenu od 5 ili više, kandidat bi trebao imati barem B1 ili po mogućnosti B2 opštu razinu engleskog jezika.Ako niste sigurni u svoju razinu ili ako niste sigurni jeste li spremni za polaganje IELTS-a, slobodno svratite u naš centar za besplatni test za upis u ispit i razgovarajte s kvalifikovanim instruktorom pripremnog kursa za IELTS.
Kako se mogu prijaviti za IELTS?
IH Cambridge Centar Podgorica sarađuje s EECentrom (Evropski ispitni centar, podružnica IDP-a) kako bi ponudio test svakih nekoliko mjeseci u našim prostorijama u Podgorici.EECentre ispit sprovodi putem računara, a prijavu i plaćanje testa moguće je izvršiti online putem njihove stranice: www.eecentre.me
Cijena testa je 210 eura.
Nudimo opciju ili General IELTS ili Academic IELTS.Razina vještina koja se procjenjuje je ista, ali neki od zadataka na Academic IELTS-u razlikuju se od Opšteg testa jer je Academic IELTS namijenjen onima koji se posebno prijavljuju za prijem na univeryitet ili institut za visoko obrazovanje.Prije prijave provjerite koji vam je test potreban.
Trebam li pripremni tečaj?
Ako nikada prije niste polagali IELTS test (čak i ako jeste, ali niste postigli rezultat koji ste željeli), toplo se preporučuje da prođete pripremni kurs.U IH Cambridge Centru Podgorica nudimo mogućnost pohađanja jednomjesečnog ubrzanog kursa koji se sastoji od 16 lekcija po 90 minuta koje se održavaju dva puta nedeljno.Tokomkursa detaljno se obrađuju ukupna struktura i vrste vježbi koje ćete morati raditi na ispitu.Zasebne lekcije bavit će se specifičnim vještinama koje su vam potrebne da biste dali sve od sebe u područjima čitanja, slušanja, pisanja i govora uz puno vježbe u razredu i povratnih informacija.Tokom kursa studenti će imati priliku odraditi barem jedan “lažni test” koji se temelji na stvarnom IELTS testu i koji će studentima dati priliku da vide kakve rezultate mogu očekivati.Cijena pripremnog intezivnog kursa je 120 eura.Cambridge Centar nudi mogućnost polaganja brzog kursa licno u našoj školi u Podgorici ili online.
Contact Details
IH Podgorica Cambridge Centar
Vaka Djurovica, Sjeverna Tribina ulaz 1 sprat 1
Podgorica
81000
Montenegro
Telephone: +382 69 74 74 74
E-mail: cambridge@t-com.me
Website: www.ihpodgorica.me

About us
EECentre have partnered with IDP Education, part owners and co-founders of IELTS. We are very proud to be able to offer IELTS tests with our partners IDP Education for Montenegro.
There were over 3.5 million IELTS tests taken last year, and it is the high-stakes English test for study, migration or work. IELTS is jointly owned by IDP: IELTS Australia, the British Council and Cambridge Assessment English.


Location
EECentre – Podgorica, Montenegro
IH Podgorica
Vaka Djurovica, Sjeverna Tribina ulaz 1 sprat 1, Podgorica, 81000, Montenegro

Email: contact@eecentre.me
Monday-Friday | 10:00-18:00